No siguis víctima d'un ciberatac. Assessora't!

Els ciberatacs estan a l'ordre del dia. I més des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19, i la implementació del teletreball, que és quan més s'han intensificat aquest tipus d'ofensives. És per això que cal tenir cura del que és nostre. Igual que tanquem la porta amb clau en sortir de casa o connectem l'alarma quan marxem, també hem de protegir tots els nostres dispositius electrònics i tot el material que s'hi emmagatzema, perquè ningú pugui prendre'ns la informació que contenen i fer-ne un ús fraudulent.

Principalment existeixen tres tipus de ciberatacs. La fórmula clàssica i la més utilitzada fins al moment és el robatori de dades. En aquest cas, quan vols accedir a la documentació a través del teu ordinador, t'arriba un correu informant-te que t'han usurpat la informació, t'adjunten un fitxer com a mostra i et demanen diners a canvi. Un altre tipus d'atac, potser menys conegut, és el robatori de bases de dades per revendre-les. "En aquest cas, potser no et demanen diners a canvi, però podria donar-se el cas que un client o un proveïdor en qüestió et reclamés a tu responsabilitats per fer pública una informació seva privada", explica Francesc Roca, CEO de Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances.

L'últim mètode, que no afecta només empreses sinó a la societat mundial, és el robatori de dades bancàries. Normalment, en aquesta estafa t'envien un correu electrònic fent-se passar pel teu banc, demanant-te que facis clic en un enllaç. Si caus en la trampa, et roben les dades i podrien buidar-te els comptes. És per això, que cada cop més persones aposten per fer-se una assegurança  de ciberrisc. Aquestes cobreixen la recuperació total de la documentació robada, inclús els danys a tercers (si es dona el cas de venda de bases de dades).

 

D'empreses grans a microempreses

Anys enrere només les grans empreses tenien coberts aquests tipus d'atacs informàtics, però cada dia són més les petites i mitjanes companyies que contracten aquest tipus de cobertures. "Molta gent es pensa que no li passarà mai, però el 80% dels atacs són a petites i mitjanes empreses; des de l'autònom que treballa sol, a empreses de fins a 50 treballadors. Tots estem exposats i cal estar coberts", explica Francesc Roca. I és que avui dia més del 90% de la població rep diàriament correus fraudulents, amb un objectiu clar: que caiguis en l'estafa. I no sols això, els 'malwares' són cada vegada més sofisticats, i, per tant, més fàcil de caure-hi.

A Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances volem assegurar la teva tranquil·litat. És per això, que t'oferim una sèrie de serveis per evitar que siguis víctima d'un ciberatac. En funció de les necessitats de cada client, apostem per una modalitat o una altra. Només t'has de deixar assessorar. I sobretot recorda: tothom està exposat a ser la víctima d'aquest tipus d'atacs i hem d'estar protegits quan ens arribi el moment.

 

-Laura Biela-

https://lleidadiari.cat/

 

 

Font imatge: Freepik


Compartir