75 anys acompanyant la teva vida

 

75 anys acompanyant la teva vida

Sembla que va ser ahir... I després d'un llarg camí de constància, sacrifici i esforç, Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances ha arribat fins aquest mes d'abril, data en la qual compleix 75 anys. Setanta-cinc anys d'història, setanta-cinc anys d'aprenentatges, vivències i experiències, d'allò més enriquidores.

"Encara recordo com va començar tot. A casa eren pagesos, però d'un dia per l'altre, al pare li van proposar fer assegurances i treballar per La Unión y el Fénix Español- la millor companyia d'assegurances que existia aleshores-", explica en Francesc Roca, CEO de Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances. I apunta: "Als seus inicis, als anys quaranta, es dedicava principalment a fer pòlisses de ciclomotors per anar al tros i alguna que altra d'incendis, però poc més".

L'ara CEO de la corredoria, Francesc Roca, no s'incorpora al negoci familiar, arrelat a Juneda, fins a l'any 1989, quan es gradua. Aleshores, ja es gestionaven assegurances de cotxes, llar... i alguna pime. Amb el pas dels anys, l’empresa ha crescut i l'oferta de serveis també.

Palmira López, actual COO de la societat, s'incorpora al negoci l'any 1998, i amb els anys introdueix nous serveis a l'empresa, centrats principalment en taxacions i assegurances relacionades amb obres d'art, i assessorament artístic.

Una fita important, i molt més recent, és també la constitució de la nova societat, Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances, l'any 2019, un punt d'inflexió que marca un abans i un després en aquesta història.

 

El client, al centre de tot

Si una cosa tenen clara a Roca-Aixalà & López és que el client és el centre de tot. 'El vostre benestar és la nostra tranquil·litat', es pot llegir només entrar a la seva pàgina web. Una frase que ho resumeix tot.

Atenció personalitzada, un tracte acurat i un servei integral els diferencien de la competència. "No venem producte, acompanyem vides", apunten convençuts en Francesc Roca i na Palmira López, assegurant també que l'empresa busca portar el servei a casa del client. "El volem conèixer, posar-li cara, saber de primera mà què necessita", expliquen, "i això després ho agraeixen".

Tot i que aquesta personalització del servei no impedeix que Roca-Aixalà & López tingui clients arreu del territori lleidatà, a escala nacional i inclús a l'estranger. "Avui dia res ens impedeix poder prestar un bon servei a milers de quilòmetres de les oficines. Tenim una xarxa de col·laboradors estesa arreu, que ens permet seguir oferint aquest servei. A més les noves tecnologies també han permès fer aquest gran salt", afegeix la COO de l'empresa.

 

Juneda, centre neuràlgic

El municipi de Juneda, a la comarca de les Garrigues, sempre ha estat l'epicentre d'aquest projecte. I en cap moment al llarg d'aquests 75 anys s'han plantejat desplaça'l. I és que tal com explica la Palmira, la vinculació amb el territori és "una senya d'identitat, un caràcter molt marcat de com fem de la persona el focus a partir del qual es desenvolupa qualsevol projecte professional, i no a l'inrevés".

"Les arrels han imprès una particular manera de veure les relacions humanes  i la proximitat en el tracte, que comporta focalitzar l’atenció en la persona, fet que 'extrapolem' a tots els nostres clients, sigui quin sigui el seu lloc de residència", apunta. D’aquesta manera, "portem la 'nostra escola' allà on està perquè, per davant de qualsevol altra qüestió, és la persona i no el territori la que tenim com a referent", detalla.

Tot això comporta ser conscients dels principis fonamentals que defineixen l'essència de Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances: identitat i caràcter propi en la seva manera de fer; una ferma voluntat de servei constatada per qui confien en nosaltres; capacitat d’adaptació als temps afrontant amb decisió els reptes; ser sinònim de qualitat al llarg d’aquests 75 anys.

 

Mirant al futur

Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances tenen experiència avui dia en tot tipus d'assegurances, però també s’han especialitzat en pòlisses d’estalvi, productes financers i pensions, assegurances d'obres d'art i assessorament artístic, inclús en agropecuària. Serveis que es plasmen al detall, i de forma molt acurada, a la nova pàgina web de l'empresa, que va veure la llum l'any 2019. Un espai pioner i únic al sector, que marca la diferència amb la seva competència i que continua situant la persona al centre de tot.

Tot i que aquest recent canvi tecnològic és només un petit pas de tot el que queda per davant. I és que després d'aquests 75 anys d'experiències, vivències i serveis, tenen clar que volen continuar creixent. Això sí, amb un objectiu clar: seguir centrats en les persones. És per això, que ja treballen en noves fites, com incorporar nous serveis pensats per les demandes del client; continuar amb l'expansió territorial; i refermar la privacitat dels seus clients amb eines digitals.

I de ben segur que seguiran endavant molts i molts anys més. Molts encerts!

 

 

-Laura Biela-

https://lleidadiari.cat/


Compartir